Terugblik

2018: Brouwerij 't IJ - Geniet & Geef bier

In 2018 heeft Brouwerij 't IJ het Geniet & Geef bier gebrouwen. Het was een groot succes en er is een record bedrag opgehaald van € 122.150,- voor KiKa. 


Brouwerij 't IJ heeft vorig jaar een schitterend blond bier met 6,2% alcohol gebrouwen. Door gebruik van gerst, haver, rogge en spelt had het bier een fantastisch gelaagd karakter, vol kruidige aroma's en met een hint vanille. De zacht bittere hop zorgde voor een licht tintelende afdronk. 


“Iedereen bij ’t IJ is heel blij en trots dat we dit jaar het Geniet & Geef bier hebben mogen brouwen”, aldus Patrick Hendrikse en Bart Obertop van Brouwerij ’t IJ. Bart Obertop: “We hebben heel veel leuke reacties op het bier gekregen en het is schitterend dat we met z’n allen zo’n hoog bedrag gegenereerd hebben!” Patrick Hendrikse: “We zijn door al onze leveranciers en afnemers gesteund bij het brouwen en verkopen van dit bier. Iedereen heeft met veel plezier met ons meegewerkt, het resultaat is een echte teamprestatie!”


2017: Jopen Bier - Geniet & Geef bier

In 2017 was Jopen de Geniet & Geef brouwer. Het bier was een groot succes en heeft maar liefst € 91.831,48 opgebracht voor KiKa. 


Jopen had gekozen voor een blond bier met 6% alcohol. Het bier had geuren van sinaasappel met een toets van salie en rozen. De smaak was verfrissend fruitig, en volmondig door toevoeging van haver. De afdronk was aangenaam droog en bitter. 


“We zijn ontzettend trots dat we mochten meewerken aan ‘De beste brouwers voor het goede doel’ van Geniet & Geef”, aldus Lydian Zoetman, commercieel directeur van Jopen. “Dit prachtige bedrag komt volledig ten goede aan onderzoeken naar de genezing van kinderkanker.” Algemeen directeur Michel Ordeman haakt in: “Het is hartverwarmend om te zien dat zoveel mensen zich met hart en ziel hebben ingezet. We zijn alle betrokkenen zeer dankbaar.” 


2016: Hertog Jan Brouwerij – Het Elfde Gebod

In 2016 was Hertog Jan de Geniet & Geef brouwer. Voor heel even was hun geliefde bier 'Het Elfde gebod' terug op de markt. Dat het zo gelieft was, is ook goed terug te zien in de opbrengst. Maar liefst €121.442 heeft het bier opgebracht voor Kika.

Het Elfde Gebod was een goudblond bier van hoge gisting en bevat 7% alcohol. Dit speciaalbier is gebrouwen in Arcen bij Hertog Jan.

De brouwers van Hertog Jan hebben het bier volledig volgens het bijzondere recept dat dateert uit de jaren ‘90 gebrouwen. Door dezelfde receptuur te gebruiken en te brouwen in de Hertog Jan Brouwerij in Arcen, zal ‘Het Elfde Gebod’ weer exact smaken zoals toen. Meesterbrouwer Gerard van den Broek: ‘Dat het bier nog altijd erg geliefd was wisten we, maar dat zoveel mensen er weer van zouden gaan genieten met het geweldige resultaat van bijna 121.442 euro voor KiKa, hadden we niet durven dromen.’


2014: Bierbrouwerij De Koningshoeven – Geniet & Geef bier

In 2014 waren de trappisten van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven de Geniet & Geef brouwers. Dit jaar werd er maar liefst €58.573,- opgehaald voor Kika.

Dit jaar kwam het bier van de bierbrouwerij van Abdij de Koningshoeven in Berkel-Enschot. Deze is ook bekend van La Trappe. Het Geef & Geniet bier was een bier geworden dat nog niet eerder op de markt was verschenen. Een blond bier van 6% met veel hoparoma en een matige bitterheid. De koriander en tarwemout zorgde er voor dat het een doordrinkbaar bier was. 


2013: Lindeboom Bierbrouwerij – Lindeboom Spelt 

In 2013 was Lindenboom de brouwer van Geniet & Geef. Hun Spelt bier bracht dat jaar € 57.113,- op voor Kika. 

Dit jaar werkte Geniet & Geef samen met brouwerij Lindeboom. Brouwerij Lindeboom brouwde speciaal voor deze actie 76 hectoliter Lindeboom Speltbier. Lindeboom Speltbier is een blond-achtig bier met een sprankelend karakter en fruitig, moutige afdronk.2012: Brouwerij De Koninck  - Triple d’Anvers

In 2012 was Brouwerij De Konick de Geniet & Geef brouwer. In de eerste editie van Geniet & Geef werd er €56.375,- op gehaald voor Kika.

Het eerste jaar deden 165 cafés in heel Nederland mee aan Geniet & Geef. Frits Hirschstein (oprichter Kika): “Ik ben zeer onder de indruk van de inzet en betrokkenheid van Horeca-ondernemers, Brouwerij De Koninck en iedereen die ‘Geniet & Geef’ dit jaar mogelijk heeft gemaakt. Fantastisch dat ook in moeilijke tijden de Horeca een manier vindt om een positieve bijdrage aan een maatschappelijke kwestie te leveren. Een genezingspercentage van 100% voor kinderen met kanker komt zo weer iets dichterbij.”
Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen