De beste brouwers voor het goede doel, is op dit moment de enige actie van Stichting Geniet & Geef. Het is een initiatief dat is gestart door Bier&cO, vanuit een persoonlijke betrokkenheid van haar CEO Gaius Voûte. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van KiKa in 2012 is voor het eerst een speciaalbier gebrouwen waarvan de opbrengst geheel naar KiKa is gegaan. Vanwege het succes is dit de jaren erna voortgezet, sinds 17 maart 2014 in de vorm van een stichting. 

Doelstelling

De doelstelling van Stichting Geniet & Geef is om genietmomenten om te zetten in geefmomenten. De opbrengst van de acties gaan, na aftrek van directe kosten, volledig naar KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij. KiKa financiert op hun beurt weer onderzoek die de overlevingskans van kinderen met kanker vergroot. Op dit moment ligt het genezingspercentage op 75%. Met deze actie en de onderzoeken die KiKa financiert, wordt er naar gestreefd om in 2025 een genezingspercentage van 95% te realiseren.

Het bestuur

De Stichting kent drie bestuursleden die daar op persoonlijke titel in zitten. Voorzitter is Gaius Voûte en daarnaast zitten Penningmeester Susan Leerkes (Directrice Van Lanschot Bankiers) Secretaris Cees-Jan Adema (Directeur Nederlandse Brouwers) en Bestuurslid Raymond Slootweg in het bestuur.      
Gaius Voûte
“Momenten waarop je geniet, maken je ervan bewust hoe goed je leven eigenlijk is. Stichting Geniet & Geef zet zich in om deze genietmomenten om te zetten in donaties voor KiKa.”
Susan Leerkes
“Onze actie is een mooi voorbeeld van hoe je kunt proosten op het leven en tegelijkertijd een goed doel kunt steunen.”
Cees-Jan Adema
“Het mooie aan onze actie is de totaal andere invalshoek. Je kunt genieten van lekker bier waarmee je ook nog eens een donatie doet aan KiKa.”

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen