Ieder jaar presenteert Stichting Geniet & Geef in samenwerking met een wisselende brouwer een uniek, speciaal voor de actie gebrouwen, bier. Het aantal hectoliters dat wordt afgevuld is afhankelijk van het percentage kinderen dat op dat moment geneest van kanker. Tijdens de start van de actie in 2012 lag dit genezingspercentage nog op 76%, inmiddels is dat al gestegen naar 78%. Sinds vorig jaar wordt er tweemaal het aantal hectoliters overeenkomstig met het genezingspercentage gebrouwen. Eenmaal voor de horeca en eenmaal voor de retail. De lancering van het bier is altijd op de eerste donderdag van september. De volledige opbrengst komt, na aftrek van directe kosten, volledig ten goede aan KiKa. Jopen was de Geniet & Geef brouwer van 2017. De actie heeft dit jaar maar liefst €91.831,48 opgebracht!

De inspanningen van Stichting Geniet & Geef zijn dit jaar bekroond met De Gouden PINT, de belangrijkste bierprijs in Nederland voor een persoon of organisatie die zich de afgelopen periode op een aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur. De motivatie van de jury was: “Voor het samenbrengen van brouwers en consumenten om van hun genietmoment – het brouwen en proeven van een bijzonder bier – een geefmoment te maken voor een bijzonder doel: KiKa”.

Terugblik

In 2017 was Jopen de Geniet & Geef brouwer. Het blond bier van 6% was een groot succes en heeft maar liefst €91.831,48 opgebracht voor KiKa.

Foto's