Ieder jaar presenteert Stichting Geniet & Geef in samenwerking met een wisselende brouwer een uniek, speciaal voor de actie gebrouwen, bier. Het aantal hectoliters dat wordt afgevuld is afhankelijk van het percentage kinderen dat op dat moment geneest van kanker. Tijdens de start van de actie in 2012 lag dit genezingspercentage nog op 76%, inmiddels is dat al gestegen naar 78%. Sinds vorig jaar wordt er tweemaal het aantal hectoliters overeenkomstig met het genezingspercentage gebrouwen. Eenmaal voor de horeca en eenmaal voor de retail. De volledige opbrengst komt, na aftrek van directe kosten, volledig ten goede aan KiKa.

Dit jaar is Jopen de Geniet & Geef brouwer. De start van de actie is op 7 september om 18.00 wanneer het eerste vaatje wordt aangeslagen in de Jopenkerk te Haarlem. Geniet van een mooi bier en Geef kinderen met kanker een kans.

Terugblik

In 2016 was Hertog Jan de Geniet & Geef brouwer. Het Elfde Gebod werd speciaal voor onze actie opnieuw gebrouwen. De lancering en de actie waren een groot succes! De opbrengst van vorig jaar was maar liefst €121.442.

Foto's