Uitleg actie

Ieder jaar presenteert Stichting Geniet & Geef in samenwerking met een wisselende brouwer een uniek, speciaal voor de actie gebrouwen, bier.
Het aantal hectoliters dat wordt afgevuld is afhankelijk van het percentage kinderen dat op dat moment geneest van kanker.

Op dit moment geneest 75% van de kinderen met kanker. Mede dankzij Geniet & Geef kan KiKa belangrijk onderzoek blijven financieren. Hiermee streven zij hun missie na: 95% genezing bij kinderen met kanker.

Sinds 2018 wordt er tweemaal het aantal hectoliters overeenkomstig met het genezingspercentage gebrouwen. Eenmaal voor de horeca en eenmaal voor de retail.
De lancering van het bier is altijd op de eerste donderdag van september. De volledige opbrengst komt, na aftrek van directe kosten, volledig ten goede aan KiKa.
In 2021 brouwt Brouwerij De Molen het Geniet & Geef bier.  

Gouden PINT

De inspanningen van Stichting Geniet & Geef zijn in 2017 bekroond met De Gouden PINT, de belangrijkste bierprijs in Nederland voor een persoon of organisatie die zich de afgelopen periode op een aansprekende wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur. De motivatie van de jury was: “Voor het samenbrengen van brouwers en consumenten om van hun genietmoment – het brouwen en proeven van een bijzonder bier – een geefmoment te maken voor een bijzonder doel: KiKa”.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen